Timber Extension to Stone Cottage

About This Project

The owner/builder wished to almost double the size of his existing accommodation in this picturesque cottage in Somerset. Originally we considered a stone or rendered finish to the extension, but during conversations with the planning officer he concluded that he would prefer a totally different finish so that the proportions of the original cottages were maintained.

The form of the extension was then altered to suggest a stable-like or more agricultural building clad in shiplap timber boarding, to match an adjacent garage/workshop. A full height glass window was inserted to the link corridor to separate the new from the old sections of the property, and cedar shingles were used to clad the roof to maintain the natural look. All the timber is untreated so it will weather to silver blending with the natural stone of the cottages.

Category
Residential